Taloprojekti 2021-2022 viimeinen osa

Taloprojekti on nyt valmis!

Talo ostettiin lokakuussa 2021 tarkoituksena kunnostaa se myyntiin. Talo oli ostohetkellä pinnoiltaan todella huonossa kunnossa – kuitenkin perusasiat ovat hyvin, ilmenee myös kuntokartoitusraportista. Taloon oli jo aiemmin uusittu salaojat, katto ja lämmitysjärjestelmä. Talosta purettiin heti oston jälkeen kaikki pinnat, niin sisältä kuin ulkoakin. Ainoastaan yhdessä kohdassa oli eristeiden tummentumaa ja siihen oli syynä viemärin tuuletusputken virheellinen eristys. Tuon putken ympäriltä uusittiin eristeet ja kaikki rakenteet vesikatosta lattiaan saakka.

Myös märkätilat olivat käyttökelvottomassa kunnossa. Märkätilat purettiin runkoon asti ja kaikki rakenteet uusittiin. Vesieristyksen on tehnyt sertifikaatin omaava henkilö, joka myös suoritti laatoituksen.

Alakerran lattiat olivat eritasoiset. Lattia jyrsittiin samaan tasoon ja näin saatiin lattiat nykyaikaisesti yhteen tasoon. Seinien ulkokierrosta otetiin joka seinätä levyjen alareunat auki ja varmistettiin eristys ja rakenteiden kunto, joka olikin hyvä, ilmenee myös kuntoraportista.

Yläkerran vessan lattia on ainoa vanha pinta koko asuintiloissa, se oli hyvässä kunnossa ja ei nähty mitään syytä sitä uusia. Alapuolella oleva katto on ollut auki ja tästä ollaan voitu todeta ettei rakenteessa ollut mitään kosteusongelmaa. Toisin sanoen, talossa on kaikki pinnat uudet. Kalusteet ja koneet on uusittu, kuten myös käyttövesiputket ja suurinosa sähköistä, sähkökeskus ja kaikki suurempaa virtaa käyttävät komponentit on uusittu.

Talon tiilinen julkisivu on rapattu ja puuosat uusittu ja maalattu. Ulkokiertoon on lisätty tuuletusreijät rappauslistan alakiertoon varmistamaan julkisivun tuulettumisen. Remontin yhteydessä on uusittu myös talon rännit. Viimeisenä taloon kohdistuvana toimenpiteenä vielä maalattiin sokkeli ja kiinnitettiin patolevyjen yläreunat patolevulistalla.

Taloon käytetty aika ja materiaali kustannukset, eivät valitettavasti kompensoi myyntihinnan kanssa, vaan markkinat määräävät hinnan. Uskallan sanoa, että tämä talo on aivan vertailukelpoinen uudempien, liki tuplahintaisten talojen kanssa. Tästä tuli hyvä koti vaikka isommallekkin perheelle ja kaiken kruunaa heinä-elokuun aikana kytkettävä valokuituyhteys. Olemme ylpeitä tästä tuotoksestamme!

Markus Jormakka, Helping Hands Oy

Kurkkaa kuvista, miltä upea lopputulos näyttää!

Remonttifirma etsinnässä?
Kodit, taloyhtiöt, liikekiinteistöt – luotettavaa palvelua.