Kylpyhuoneremontti valmistui reissun aikana, ja perhe pääsi takaisin valmiiseen kotiin – näin se tehtiin!

Kylpyhuoneremontti helposti? Alina lähti perheineen työharjoittelun perässä toiselle paikkakunnalle, ja vuokrakotiin palatessa perillä odotti täysin uusittu kylpyhuone. Suurenkaan remontin ei tarvitse olla piikki lihassa – ei asunnon omistajalle eikä vuokralaiselle. Nyt Alina ja Veli-Matti kertovat, kuinka sujuva remontti toteutettiin.

Remonttikohde on vuonna 1992 rakennettu rivitalokolmio. Sijoitusasunnoksi hankitun asuinhuoneiston kylpyhuone ja sauna kaipasivat päivitystä. Remontin aikataulu oli tiukka: vuokralaisen harjoittelun kesto olisi viisi viikkoa ja ajankohtakin oli lyöty lukkoon.

Vuokralaisen aikataulut asettivat remontille tiukan aikaikkunan, johon monet remonttifirmat eivät pystyneet taipumaan

Kun sijoitusasunnoksi hankitun rivitalokolmion kylpyhuone alkoi olla käyttöikänsä päässä ja kylpyhuoneremontti tuli ajankohtaiseksi, Veli-Matti Lievonen totesi, että vuokralaisen lähestyvä työharjoittelu toisella paikkakunnalla olisi paras sauma remontille.

– Näytti siltä, että kylpyhuoneeseen oli tehty remonttia todennäköisesti 15–20 vuotta sitten, joten nyt oli ajallisesti järkevä toteuttaa koko kylpyhuoneen ja saunan remontti, Veli-Matti kertoo.

Remonttipäätös oli tehty ja Veli-Matti ryhtyi kyselemään remonttifirmoilta tarjouksia. Koska remontti haluttiin tehdä vuokralaisten aikataulujen ehdoilla, oli remontin aikataulu tiukka: vuokralaisen harjoittelun kesto olisi viisi viikkoa ja ajankohtakin oli lyöty lukkoon. Veli-Matti oli rakennuttanut vapaa-ajan asuntonsa muutama vuosi sitten, ja ensimmäisenä hän kääntyikin saman toimijan puoleen.

”Tällä aikataululla ei remonttia pysty toteuttamaan.”

– Iski pieni paniikki, kun tämä remontti ei sopinutkaan hänen kalenteriinsa, Veli-Matti naurahtaa. Moni muukaan remonttiyritys ei pystynyt taipumaan suunniteltuun aikatauluun ja monesta paikasta sain vastauksen, että tällä aikataululla ei pysty toteuttamaan remonttia, Veli-Matti muistelee.

– Kuvittelin, että kuukausi oli väljä aikataulu, mutta eipä ollutkaan, Veli-Matti toteaa.

Loppujen lopuksi Veli-Matti sai remontista kolme tarjousta, joiden hinnoissa ei ollut kovin suuria eroja. Helping Handsiin remontin tilaaja päätyi miellyttävän kohtaamisen perusteella.

Uusi tuntematon urakoitsija voi olla riski, mutta asiantuntemus ja hyvä viestintä vakuuttivat

Tuntemattoman urakoitsijan valinta on jännittävää, sillä remonttifirmojen toimintatavoissa on valtavasti eroja. Tällä kertaa valinta oli kiinni täysin yrittäjästä. Tilaaja kertoo, että myös vuokralaisen kokemus yrittäjän tapaamisesta vaikutti valintaan.

– Jonkin verran hankkeen tiimoilta keskustelin Markuksen (Helping Handsin yrittäjä) kanssa, ja vakuutuin hänen ammattitaidostaan, Veli-Matti kertoo.

Hyvää palautetta tuli myös vuokralaiselta, kun yrittäjä oli käynyt kohteella. Se vahvisti valinnan.

Lue myös: Mutkaton remontifirma on kiinteistön paras kaveri – jyväskyläläinen taloyhtiö kiittää erityisesti ripeää avunsaantia

– Yrittäjä oli hyvin asiallinen ja keskusteli myös meidän, vuokralaisten kanssa. Hän kävi itse asunnolla, sopi kanssamme aikatauluista ja otti myös meidät huomioon. Hän lisäksi taustoitti remonttia ja kertoi remontin kulusta, Alina muistelee.

– Jotkut urakoitsijat saattoivat käydä vain mittaamassa paikat sanomatta melkein sanaakaan, Alina kertoo.

– Vaikka tärkeintä tietysti on työn jälki ja asioiden hoito, niin kyllä on käyttäytymisellä suuri merkitys. Yrittäjä tarttui eri tavalla asiaan kuin muut työn tarjoajat. Tämä oli miellyttävämpi kohtaaminen, Veli-Matti kiittää.

Remontilla uusi tyyli, toimivuutta ja taaperolle turvallisuutta – ja jälkihoito pelaa

Valkoiset isot laatat seinillä, harmaa neliölaatta lattiassa, lisää tilaa kodinhoitoon fiksulla tilankäytöllä, harmaansävyinen taso ja valkoiset kaapit seinillä. Kylpyhuoneen uusi tyyli on klassinen, pitkäikäinen ja moneen makuun sopiva. Ilmeessä on ajateltu tulevaisuutta, jos vaikka vuokralaiset vaihtuvat tai omistajalle tulee myyntihaluja.

kylpyhuoneremontti helping hands

– Ollaan tyytyväisiä jälkeen. Laadukasta työtä, enkä pois sulkisi ollenkaan, että seuraavaa remonttia suunnitellessa otetaan yhteyttä Markukseen, Veli-Matti toteaa.

Myös saunassa laitettiin pinnat uusiksi ja lisättiin tunnelmalliset, himmennettävät valot. Lauteiden väliin asennettiin ritilät vuokralaisten lapsiperhearkea turvaamaan. Remonttikohteen asukkaatkin ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

– Ritilä lauteiden välissä on hyvä lisäys, tärkeä turvallisuuden kannalta taaperoikäisen kodissa. Aiemmin saunassa sai jännittää, eikä oikein pystynyt rentoutumaan, kun piti vahtia tarkasti taaperoa. Ja ne himmennettävät valot! Kun yöllä käy kylpyhuoneessa, niin ei tarvitse ihan kirkkaana pitää, Alina iloitsee.

Lataa ilmaiseksi: Remontin suunnittelijan opas

– Lopputulos on ollut mieleinen. Vuokranantajat lähettivät kuvia remontin edistymisestä matkan varrelta, mutta lopullinen kylpyhuone oli kuitenkin iloinen yllätys, Alina nauraa.

– Jälkityöt ovat hoituneet myös mutkattomasti. Jos jossain nurkassa tuli pilkun viilaamista, niin ei tarvinnut kuin soitto Markukselle, niin hän hoiti kuntoon. Mistään ei tarvinnut lähteä vääntämään. Sekin on iso asia ja varmistaa seuraavankin työmaan itselleen, Veli-Matti kertoo.

Entä aikataulu? Kuinka tiukka aikaikkuna vaikutti kylpyhuoneremonttiin?

Kylpyhuoneremontti on suuri remontti, mutta kun langat ovat tukevasti urakoitsijan käsissä, kaikki sujuu parhaimmillaan minuutilleen oikeassa ajassa. Yllätyksiä tietenkin tulee joskus vastaan, sillä rakenteiden mahdolliset vauriot saadaan näkyviin vasta pintoja purettaessa. Tässä projektissa yllätyksiltä kuitenkin vältyttiin.

– Remonttihan sujui tosi hyvin, kaikki meni juuri kuin oli käsikirjoitettu ja aikataulu piti. Aikataulu piti oikeastaan minuutilleen: urakoitsijat lähtivät kello 12 ja nuoret palasivat kotiin kello 16, Veli-Matti kehuu.

”Kylpyhuoneremontti onnistuu sujuvasti, kun kaikki langat ovat osaavan urakoitsijan käsissä.”

– Ei olisi voinut paremmin mennä. Ja hyvää oli myös se, että me saatiin firman kautta kaikki. Samasta paikasta sai sähkömiehen, laatoittajat ja timpurin. Putkimiehenkin olisi saanut, mutta sellainen oli omasta takaa.

– Itse ei tarvitse olla aikatauluttamassa mitään. Jos olisin ollut välikätenä niin olisi ollut haastavaa saada putkimies ja sähkömies juuri oikeaan aikaan. Siitä olisi voinut tulla viivytyksiä. Tämä helpotti huomattavasti, säästi omaa aikaa ja hermoja, Veli-Matti kiittelee.

– Me lähdimme vanhasta kodista ja palattiin uuteen viiden viikon päästä. Meille tämä oli erittäin helppoa, kun remontti saatiin joustavasti sopivaan kohtaan ja pysyi aikataulussa, Alina summaa.

Remonttifirma etsinnässä?
Kodit, taloyhtiöt, liikekiinteistöt – luotettavaa palvelua.